ti på tøyen torg:

Kim Wøien (41) fra Malerhaugen er en snartur på torget for å levere bøker på biblioteket. Han har et godt forhold til Tøyen torg fra før og liker at det er et sted hvor forskjellige grupper møtes - at det er rom for hvermannsen her. Men det har liksom ikke" innbudt til fest" rent utseendemessig. Nå liker han det han ser og mener at møtet mellom det naturlige treverket og det urbane uttrykket på torget gjør at det vekker oppsikt. Han trekker fram den nye sykkelstasjonen som et skikkelig grønt løft for området. Kim satser på å bli helårssyklist og når han i tillegg jobber på Tøyen, er det naturlig for ham å ta i bruk denne hvis det er noe som skal fikses på sykkelen.  

Per Johannes Wang fra Ola Narr er innom torget hver eneste dag. 88-åringen leser aviser på biblioteket før han går løs på dagens faste trimøkt opp Kampentrappa. Dette gjør han uavhengig om det regner eller snør. Han har fulgt utviklingen i byggeprosjekt og synes det har blitt finere og finere for hver dag. Der det tidligere bare var en steinslette, har det nå blitt en flott møteplass. Han er imponert over hva håndverkerne har fått til og liker spesielt godt hvordan de har bygget inn lyktestolpene. Per Johannes synes det er fint med forandring, og han har lagt merke til at mye har skjedd i området det siste året.  

Raul og Abdirahman (begge 11) fra Tøyen er på biblioteket for å gjøre lekser og for å lese og låne bøker. Det gjør de nesten hver dag. Begge liker de nye sitteboksene utenfor biblioteket - et «slappe av-sted» hvor man kan sitte tørt i stedet for på en våt benk. Kameratene får julestemning av alle grantrærne og synes de nye strukturene passer perfekt både til sisten og parkour. Raul kommer til å være med på Byverkstedets arrangementer, for han synes det er fint at barn kan lære å reparere sykkelen sin selv og at man snekre og lage pynteting og gaver til foreldrene sine i stedet for å kjøpe dyre ting.  

Rebecca Leira (25) har tatt turen fra Kampen hvor hun bor og ned til Tøyen for å handle. Hun synes det har blitt veldig flott på torget, særlig fordi det er blitt brukt treverk. Hun liker at naturen er trukket inn i byen og myker opp det ellers s å stramme bymiljøet av murstein og stål. Det er hyggelig med et litt annerledes preg. At det har blitt flere sitteplass er noe Rebecca setter pris på, og hun synes helt klart det er koseligere å sette seg inn under tak enn ute på plassen. Hun ser og så for seg at det er fantastisk for barn å løpe rundt i det nye skogmiljøet.  

Silje Førland (38) fra Tøyen er på vei for å hente barn i barnehagen. Tøyen torg er hennes lokalsenter som hun benytter daglig, og hun synes der er forfriskende ar det skjer så mye nytt og innovativt her. Det er tydelig at det er mye intitiativ på Tøyen - det er ikke bare snakk - og man ser resultatene av det i byrommet. Silje synes det nye torget har blitt superfint, og hun gleder seg over lukten av tre. Det er ingen tvil om at byggverket er et eldorado for barn, og ungene hennes har det kjempegøy her. Hun synes det er flott at man har tenkt på flere grupper samtidig; både de som vil sitte og de som trenger å bevege seg.  

Jia Shi (33) fra Lille Tøyen er innom torget for å poste noen gaver og er imponert over det som har skjedd her siden sist. Hun synes det har blitt mye koseligere og liker særlig de nye sitteplassene. Hun ser for seg hvor fint det vil være her til sommeren og at det er et godt, sosialt sted å møtes både for besøkende og for folk som bor i nærheten. Nå når det kommer flere butikker og spisesteder, blir det mer og mer attraktivt for folk i nabolaget å bruke torget. Jia er ofte på biblioteket med sønnen på tre år, og neste gang blir det nok litt klatring og leking på torget også. 

Mohammud Elmi (45) fra Tøyen er på biblioteket for å låne bøker og lese aviser. Veldig fantastisk og spennende, synes han det nye byggverket er. Utformingen er flott, og han liker at naturen er trukket inn i form av trær, mose og steiner. Mohammud er glad i liv og røre og merker allerede at det har blitt mer livlig på torget. Barn springer rundt, og det er mange flere mennesker her enn tidligere. Han ser at Tøyen er en bydel på vei opp, og han tror at utviklingen på torget med nye spisesteder og ting som skjer vil gjøre Tøyen til et attraktivt sted for mange.

Nawal Roble (28) bor på Tøyen. Hun har vært på jobb og skal innom matbutikken på vei hjem. Hun synes det har blitt skikkelig stilig her og mener torget virkelig har trengt litt liv. Hun føler at det er mye mer som skjer her nå, at det frister mer å stoppe opp i stedet for å bare passere på vei til og fra t-banen som hun vanligvis gjør. Nawal synes utviklingen går i riktig retning, men hun ønsker seg flere forskjellige butikker på torget slik at det vil fungere bedre som et nærsenter for folk som bor i nabolaget. Nå må hun ofte ned til Grønland eller til sentrum for å få tak i det hun trenger.

Johanna Engen (67) er på vei fra byen og hjem til Kampen, men har stoppet på Tøyen for å ta en kaffe og se på livet. Hun er veldig fornøyd med oppgraderingen og synes det virker som torget blir brukt på en annen og mye bedre måte enn tidligere. Senteret har blitt kalt "Lille Sovjet", et grått og trist sted folk har passert på vei til og fra t-banen, men nå ser hun at folk setter seg på de forskjellige plassene og ser ut som de koser seg. Det lyser også flott i forskjellige farger når det er mørkt ute. Noe annet nytt er alle barnehage- og skolebarna som løper rundt og skaper liv, noe Johanna setter stor pris på, selv om lydnivået er en smule høyere enn før.  

Mehmet Yapici (50) fra Mortensrud har drevet blomsterbutikken på Tøyen torg sammen med kona siden februar 2015. Han er storfornøyd med oppgraderingen og mener torget har blitt et møtested nå, et sted hvor folk stopper opp og snakker sammen. Han gleder seg til å flytte blomstene over i pergolaen og gjøre det enda hyggeligere når det blir varmere i været. Mehmet synes det virker som om folk i nabolaget bruker torget mer nå når det bl.a. har dukket opp flere nye spisesteder, og det merker han også på omsetningen. Tidligere var det stille i butikken på lørdager, men nå er det mange som kjøper med seg blomster på vei hjem fra café- eller restaurantbesøket på Tøyen torg.